Notícies

TORNA GRAFFITI RECEPTES AMB UN PROJECTE NOU

auquetdemairamorter

*SUQUETS DE L’ÒSTIA AL CCCBARRIO

Per a que degusteu 1 tros d’història del Moll dels pescadors de la Barceloneta i la cuina a la barca.

Memòria obrera, familiar i cultura marinera.

Proposo 4 SUQUETS DE PEIX amb peix fresquet, barat, local i mediterrani de la PLATGETA.

Cada 1er Divendres de mes al CCCBarrio. C/Puríssima Concepció 28 de 21 a 23h.

1.SUQUET DE MAIRA. Divendres 6 de Març.

2.SUQUET DE VIRET

3.SUQUET DE GAT

4.LLENDETA

AQUEST DIVENDRES SUQUET DE MAIRA+ Pa bo i AMANIDA +INFU

5 euros de donació.

confirmeu a marisonis@gmail.com

 

receptadibuixada1

Recepta Relatograma de Suquet de Maira de la Carla Boserman.

*   SUQUETS DE L’ÒSTIA és un projecte d’investigació de la tradició gastronòmica del barri de la Barceloneta amb especial interès a recuperar el Suquet de peix, recepta que es cuinava a la barca dels pescadors. El suquet es cuinava amb peixos que els compradors no coneixien, eren normalment de roca, amb espina, i que per tant eren més difícils de vendre. El peix de roca, no obstant és molt gustós, ideal per fer sopes, arrossejat i suquet !

 

 

FINS AVIAT FADEL

IMG_0241(1)

Acabo d’acomiadar al Fadel, portava la seva bufanda amb estampat d’Art Òptic que fa marejar, el vaig conèixer en una cafeteria turca a Berlín, amb un barret damunt la taula i una càmera retro, tenia un somriure que eclipsava enmig de tantes cares de mala Òstia. El Fadel va exiliar d’Iraq a París al 1971, abans havia escrit un poema a una noia jueva que l’atreia molt, “Tassa de llàgrimes buida a Oddit” que es convertí en un símbol de resistència i tendresa, un temps més tard va veure penjades un grup de persones a una de les places principals de Bagdad, la majoria d’elles van ser assassinades pel simple fet de ser jueves. El Fadel va decidir marxar… a París el fet que Chirac i Saddam fossin col.legitas va impedir-li l’asil polític i la història continua…

En un temps en què enyorava Barcelona, el Fadel em va fer un guinyo, hem convidava a menjar les delícies àrabs de Kreuzberg, va recomanar-me un llibre sobre els plaers de l’exili, però sobretot em va animar a “tornar al meu lloc”, l’intern i el geogràfic, La Barceloneta, aquesta setmana hem compartit memòries, el seu amor per la fotografia, la seva resiliència, la lectura, les persones i la vida, aquí sóc, arreveure estimat amic.

IMG_0263

 

 

 

GRAFFITI RECEPTES A CAN MASDEU.

Tinc el gust de comunicar-vos que aquest Diumenge fem taller de:

https://graffitirecipis.wordpress.com/

IMG_0132

A partir de les 11:00 del matí taller de fer plantilles, després d’un dinar boníssim i cuinat amb carinyo que ens ajudarà a fer suport al CCCBarrio  començarem a grafitejar en 1 paret exterior la Recepta.

Si veniu porteu 1 cúter.

CREMA ECO DE CARABASSA CACAUET PER A 100 PERSONES.

images images-1

La carbassa cacauet és una varietat tradicional de carabassa molt valorada pel fet de ser molt dolça i tenir la pell molt fina, característica que la fa ideal per cuinar cremes i purés, ja que no cal pelar-la. És la varietat que més cultivem a Can Masdeu i aquesta crema és un del plats típics de la vall, i el servim habitualment als dinar populars del centre social. Al següent enllaç hi ha la fitxa de caracterització de la varietat de l’Esporus (Centre de conservació de la biodiversitat cultivada, Manresa):
http://www.esporus.org/inici/directori/12.php?id_pagina=12&e=148&f=3&v=193

I imatges de la carabassa cacauet en aquest link:
https://www.google.com/search?hl=ca&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1215&bih=687&q=carabassa+cacauet&oq=carabassa+cacauet&gs_l=img.3…2231.8215.0.8513.19.12.0.7.0.0.219.1629.0j2j6.8.0….0…1ac.1.58.img..12.7.1415.QjhNCv1cg9w
Ingredients:
1 litre d’oli d’oliva verge extra de Picamoixons
5 kg de porros*
5 kg de patata*
15 kg de carabassa cacauet*
sal
pebre negre
nou moscada
cúrcuma
julivert fresc*

*Hortalisses produïdes a Can Masdeu de forma agroecològica.

Elaboració:
Netegem i tallem els porros a rodanxes fines i la sofregim a foc lent durant 15′ en una olla d’acer inox de fons pla.
Afegim la sal i les espècies i remenem bé la mescla.
A continuació posem a l’olla la patata i la carabassa tallades a daus (no cal pelar-les!!; les llavors de la carabassa si que s’han de treure, i guardar-les per sembrar!!) i afegim aigua fins que cobreixi i una mica més.
Deixem que bulli durant uns 40 minuts, vigilant que no falti aigua (sempre ha de cobrir) i remenant de tant en tant per assegurar-nos que no s’enganxa al fons de l’olla.
Triturem la mescla.
Afegim el julivert fresc que prèviament hem tallat per a que quedi surant sobre la superfície de la crema.

 

 

FRANKONSTEIN

Avui a les 19:00 FRANKONSTEIN ha sortit de passeig pels carrers de Barcelona fins arribar a la concentració davant de la Delegació del Govern per protestar en contra de la Llei Mordassa.

IMG_0191

 

TALLER de GRAFFITI, ART I TRANSFORMACIÓ SOCIAL des de l’ EXPERIÈNCIA DEL CCCBARRIO.

ceba

Avui al CCCBarrio latentmemories ha realitzat un taller d’Art i Transformació Social per a un grup de joves de Manrensa.

S’ha explicat la filosofia i projectes del CCCBarrio, s’han compartit experiències d’Artivismes i projectes diversos que vinculen o usen eines de forma transversal que ens inspiren a través de l’art, el disseny, l’artesania, el reciclatge, la política, les relacions veinals, els moviments socials i la permacultura entre d’altres.

Hem parlat de Micropolítica i de projectes a llarg plaç i hem acabat realitzant part d’un Graffiti Recepta al Solar de la Puri, mostrant des de la pràctica ilegal, que si entrem en processos d’aprenentatge col .lectiu i de coneixement i respecte d’un territori determinat, podem actuar de forma legítima i tranquil.la sense prendre riscos innecessaris i penalitzacions legals que hauríem d’assumir individualment, si actuéssim soles i sense un procés d’enteniment de l’espai on creem.

Anirem estampant cada setmana nous ingredients de la Recepta a la paret.IMG_0119 .nab

 

 

 latentmemories y CCCBarrio presentan Cena para el arte y la transformación social:

  Barcos de Papel

 seachange3
  Relatos de un Viaje por el Río Hudson.

MENÚ MIÉRCOLES A LAS 9pm en el CCCBarrio C/Purísssima Concepció 28.
COCA VEGANA de verduras y olivas negras+ infusón de limón y jengibre
+PASTEL CASERO 5eur. donación

confirma: marisonis@gmail.com

Este verano un grupo de artistas montaron una flotilla de canoas “craft” y pasaron 2 semanas siguiendo la ruta del transporte del petroleo crudo por el río Hudson, acabaron el viaje dando una vuelta a la isla de Manhattan con una fanfarria flotante!

Este Miércoles en el CCCBarrio a las 9pm Amaranta y Kevin contaran este viaje emocionante y surrealista, sus anécdotas, impacto y aprendizajes de las comunidades que conocieron organizándose contra los deseos de los petroleros de convertir su río en una carretera explosiva.”

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s